Petr Nevěčný

Poturčenec horší Turka. Pobrusselan horší politbyra.

16. 03. 2017 10:29:08
Ve stejné době, kdy Yeni Akit vyzývá Turky v Západní Evropě ke vzpouře a připomíná jim, že je jich nejméně desetkrát víc než příslušníků západních armád (tudíž budou mít výraznou palebnou převahu, alespoň v pěchotních a lehkých

zbraních), EU pokračuje v odzbrojování svých občanů. Odzbrojený Euroovčan je společným snem EU byrokrata (pracovně Pobrusselan), jakéhokoliv teroristy a nájezdníka, vraha a loupežníka.

V roce 1663, 3. a 19. září a 6.října, provedli Turci tři rychlé a krátké výpady na jihovýchod Moravy z Horního Uherska (dnes Slovensko). Vyplenili a vyvraždili poměrně rozsáhlé území, města s dobře organizovanou domobranou (Hodonín, Břeclav, Strážnice, Veselí, Uherský Brod) se ubránila a zůstala nedotčena. Výpady provedla Turecko-tatarská jízda a několik jednotek elitní pěchoty - janičáři (převážně Slovanského původu, odtud známé rčení "Poturčenec horší Turka"). Výsledek: většina obyvatelstva zasaženého území ve stáří nad 40 let vyvražděna, přes sto tisíc mladších odvlečeno do otroctví, vypálené vesnice, koně a dobytek odehnáni do Horních Uher). Poučení: města a městečka s dobře organizovanou domobranou nedotčena.

Dnešní haiku, nesouvisející s machometány:

Předivo noci

vlahé tiše odtálo.

Cikády cvrčí.

Autor: Petr Nevěčný | karma: 31.12 | přečteno: 933 ×
Poslední články autora