Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kolikrát se tady pan Janota ještě objeví. Jak je vidno, každý má touhu se k této nešťastné a smutné věci vyjádřit, ale místo faktu používá emoce. Rozsudek nad panem Janotou byl spravedlivý a odůvodněný, Rozhodl o tom jak Krajský soud, tak i Vrchní soud. Pan Janota za prokázaný pokus vraždy dostal ten nejnižší trest, jaký mu soud mohl. Do bytu pana Janoty přišla exekuce o které přišla provést soupis majetku, protože pan Janota dlužil 1, 5 milion korun. Ten ze své legálně držené pistole vystřelil po exekutorovi a díky štěstí jej nezasáhl.

1 2
možnosti
JH

J88i98ř91í 38H81r75b80e45k

25. 2. 2017 13:35

A kolikrát nám do diskuze ještě zkopírujete to své shrnutí, které je směsicí obecně dostupných faktů (přišla exekuce, dlužil...) a Vašich soukromých postojů/názorů (rozsude byl spravedlivý, odůvodněný; pokus vraždy...)? Pokud chcete umlčet ty věčné pochybovače, tak tenhle systém gramofonové desky není příliš efektivní.

Na tom místě byli v inkriminované době zřejmě jen ti dva exekutoři a pan Janota. Postoj pana Janoty nám připadá poměrně konzistentní s tím, co se o této věci dozvídáme z veřejných prostředků. Věci, které nesedí s jeho verzí jsme se zatím dozvěděli jen od Vás - například „Vystřelil na exekutora, který před ním utíkal a minul.“ ... kdybyste nám napsal, odkud toto tvrzení čerpáte - museli by všichni věční pochybovači (včetně mě samého) uznat, že pan Janota ve svém blogu lhal a byl opravdu nebezpečný svému okolí. Začali by se pak ovšem možná objevovat jiné otázky... proč tak nebezpečné individum pustlili domů a nechali ho dál pohybovat mezi nic netušícími lidmi... ;-)

2 2
možnosti
Foto

Je to celé nějaké podivné.

Nelze samozřejmě střelbu na někoho jiného ospravedlnit nízkou razancí malé ráže a obávám se, že popis, jak k výstřelu došlo spíše neodpovídá skutečné události.

Na druhé straně mi schází využití dalších zákonných prostředků v procesu této kauzy jako např. dovolání, o Ústavním soudu ani nemluvě.

A má to i třetí nejasnou oblast: pokud pan Janota vydělával tolik, kolik psal, proč nebyl uzavřen splátkový kalendář(e) jako prevence proti "vpádu" exekutorů?

Při neznalosti spisu je z popisu v blogu pana Janoty velmi mnoho podivností a nejasností. Tou největší však je jeho definitivní čin. Chápu, že pro někoho je pobyt ve vězení horší než smrt, přesto mi však jeho čin připadá být předčasným a tím zbytečným.

Každého zbytečně zmařeného života je škoda.

5 0
možnosti
Foto

Pokud je mi známo, tak se v tom případě nejdříve obstavuje plat.

0 0
možnosti
MS

Bohužel v tom je ten problém,že každý si právo a spravedlnost vykládá jinak.

Jak je možné,že člověka neprobudí bouchání,zvonění a hlučné vrtání zámku,ale proberou ho obyčejné kroky?

Ve svém článku uvedl,že vodorovný varovný výstřel(70 cm od cíle)byl proto,že došlo k uvolnění spouště během pohybu ruky se zbraní směrem do stropu.Člověk se zbrojním průkazem,kde je veřejnosti pořád otloukáno o hubu jak vysoké jsou nároky na získání, by si takovou minelu asi neměl dovolit,ne?Střela dle slov Janoty prošla 32cm zleva a 53 cm zprava dveřmi,dál od mluvícího cíle.Vy víte,kde stál ten druhý, který asi mlčel?V jeho článku není ani zmínka o slovním varování.Vzhledem k jeho faktu,že měl dost času se obléknout a připravit na údajný hrozící útok opět fatální selhání držitele zbrojního průkazu.

Ve zprávách bylo sděleno,že ke zvýšení míry provinění došlo během vyšetřování, protože prve mu hrozilo pouhých 5 let,takže se asi našly další důkazy,které celé vyšetřování ovlivnily.Tady se pořád dělá závěr,protože šlo o exekutory,ale co oni udělali špatně mimo zákon?

3 0
možnosti
MS

Je srandovní i váš výklad spravedlnosti:Zvláště když použitá zbraň a munice 6,35 Br. je tak nízkého výkonu, že po průstřelu běžnými dřevěnými dveřmi zbude projektilu energie sotva tak na polechtání. Leda že by někoho náhodou zasáhl přímo do oka.

Zdroj:http://petrnevecny.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=589169

Takže dle vašeho výkladu práva je potencionální možné zranění oka zanedbatelný detail.Z hlediska Fyziky,jak daleko by musel stát střelec ode dveří,aby výsledná energie střely po průstřelu byla zanedbatelná?

1 1
možnosti
JL

K soudům se dnes nechodí pro spravedlnost, ale pro rozsudek - to je definice stará několik stovek let. A druhá věc je ta, kterou zmiňujete - do spisu nevidíme. Ano - máme tady blog, po jehož napsání člověk spáchal sebevraždu. Je to smutné a dost nás to ovlivňuje, ale nechci prvoplánově dehonestovat soud.

3 1
možnosti
PV

P28a68v94e70l 91V55é94b61r

25. 2. 2017 7:12

Nebýt jiných křiklavých případů, také bych nechtěl dehonestavat. Ale teď mám k tomu přímo neodolatelnou chuť.

2 1
možnosti
MK

Ve vší úctě a vzpomínce na p. Janotu, kolik je takových případů, kde klasifikace činu není mimo veškerou pochybnost a rozdíl mezi sazbami hodně let?!!

P.S.

Vaše poznámka o ráži 6.35 je příhodná (na vojně jsem z ní, vedle jiných, občas střílel; m.j. tenkrát osobní zbraň důstojníků)

0 0
možnosti
Foto

Kdy to bylo? My měli 7,65.

0 0
možnosti
JV

Váš právník má pravdu. Jedna věc je neznalost, u justice, druhá je legislativní chaos, slušně řečeno. Spravedlnost je nejen slepá, ale i hluchá.

6 0
možnosti
Foto

Se spravedlností je to složitější, protože ji nikdo z nás nedokáže definovat. Pro jakou spravedlnosti byste si chtěl k soudu chodit, dokážete to definovat? Ono se té se zavázanýma očima říká spravedlnost, protože se teoreticky nemá nechat ovlivnit, jenže opravdu existuje něco jako obecná spravedlnost?

1 5
možnosti
Foto

Paní Chvátalová, to je hodně rozšířená a hodně nebezpečná fráze. Spravedlnost samozřejmě existuje ale musí existovat snaha jí hledat a näjít

10 0
možnosti
  • Počet článků 235
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 509x
Zběhlý učitelský mládenec, který v mírných osmdesátých letech podvakráte odmítl vykročit se svou třídou do prvomájového průvodu ...

Korozní inženýr.

Ušlechtilý špinavec.

Seznam rubrik